I detta område har vi ett fibernät du kan ansluta till!

Gör en intresseanmälan så kollar vi vilka leveransmöjligheter vi kan erbjuda dig.

Falkträsket (västra)

  • Steg 1Intresseanmälan
  • Steg 3Utbyggnad
  • Steg 4Utbyggt

Så här går det till att ansluta sig till fiber

1. Beställ fiberanslutning
Välj "Beställ anslutning nu!" . Pris och avtal presenteras direkt. Vill du gå vidare och beställa så signerar du enklast beställningen med Mobilt BankID.

2. Planering
I samband med installationen kommer en dosa att monteras direkt innanför väggen där fiberkabeln går in i huset och det är därför viktigt att planera arbetet i förväg. Utrustningen behöver en yta på minst 35×35 centimeter. Utrymmet måste vara torrt, hålla normal rumstemperatur och ligga i entré- eller källarplan. På insidan av väggen behöver du ett vägguttag med 230 volt inom 1,5 meter, eftersom utrustningen behöver ström för att fungera. Det bör vara möjligt att ansluta till befintliga tv- och telefonuttag om du är intresserad av de tjänsterna.

3. Grävning och installation
Fibern kommer att dras in under den tjälfria säsongen och vi kontaktar dig i god tid före installationen. Det du ansvarar för är att gräva ett kabeldike på din tomt, samt lägga slang och markeringsband som du får av oss. I samråd gör vi därefter ett hål i fasaden, blåser in fiber och installerar en dosa på innerväggen som gör att du kan koppla upp dig på nätet. När allt är klart återställer du marken på din tomt.

4. Aktivering av tjänster
Anslut en dator till den nya utrustningen och starta webbläsaren. Du kommer då till www.skekraft.net där du själv kan aktivera de tjänster du önskar. Du behöver skapa ett nytt användarkonto på skekraft.net.

I dokumenten nedan hittar du mer information

Klart du ska välja fiber
Att installera bredband via fiber

Hjälp ditt område att bli anslutet

Bli kontaktperson